Wie zijn wij

Kees Klijbroek is werkzaam als conciërge op het Bonhoeffercollege.

Ron Tambach is directeur van een staalconstructiebedrijf.

Samen bedachten zij: Bokero.

Bokero is een nieuw fietsophangsysteem dat stallingproblemen oplost waarmee bedrijven, scholen, stations en overheidsgebouwen en dergelijke dagelijks kampen.

Kees heeft in zijn werk te maken met grote groepen leerlingen die netjes hun fiets moeten kunnen stallen. Er zijn echter nogal wat verschillende soorten fietsen en die moeten allemaal in het fietsenrek passen. Een nieuwe trend op de fietsenmarkt zorgde voor problemen: de fiets met voorop een bagagerek met daarop eventueel een mand of boodschappenkrat bevestigd. Kees vond dat ook voor die fietsen een stallingoplossing moest komen.

Na onderzoek op internet en bezoeken aan fietsenstallingen kwam Kees tot de conclusie dat er geen goed stuurdraagsysteem op de markt was. Daarom is hij er zelf een gaan ontwerpen. Hij is vervolgens met zijn idee naar Ron gegaan, die direct enthousiast was. Ron heeft het fietsophangsysteem verder ontwikkeld en in productie genomen. De Bokero was geboren.

Kees vertelt: “Ons uitgangspunt was dat het ontwerp universeel moest zijn, zodat alle gangbare fietsmodellen op het stuurdraagsysteem zouden passen. Bovendien moest het systeem duurzaam en degelijk geproduceerd kunnen worden en betrouwbaar en sterk zijn, zodat het lange tijd dienst kan doen.”

Voordelen van de Bokero zijn dat de elementen oneindig te koppelen zijn en dat ze in hoogte en lengte verstelbaar zijn. De Bokero is dan ook een prima vervanging voor de gangbare stuurdraagsystemen, maar is uiteraard ook nieuw te plaatsen. Bovendien is de Bokero beschikbaar in vier varianten en verkrijgbaar voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Inmiddels zijn de eerste Bokero’s al geplaatst bij het Bonhoeffercollege aan de Pieter Kieftstraat in Castricum. Zowel de leerlingen als de medewerkers zijn er bijzonder tevreden mee. Alleen maar positieve reacties!

Het stuurdraagsysteem van deze tijd.

De Bokero.

Partnersites

Gebr. de Waard Bestratingen

Webdesign by Sikkepitje